Translate

24 maja 2011

Ciasto czekoladowe z galaretką domowej roboty i czerwonymi owocami

Kochacie smak zwykłego murzynka? A każde inne czekoladowe ciasto wydaje się za suche, za mało czekoladowe lub zbyt zbite? Bo ja wypóbowałam już sporo przepisów i zawsze to nie było to co bym chciała. Nie lubię ciast typu brownies, reszta była nie taka, za mało czekoladowa, za sucha... Aż znalazłam przepis na ciasto czekoladowe. Oryginalny przepis znajdziecie tutaj: Ciasto czekoladowe z owocami i galaretką (kliknij na link). Ciasto jest czekoladowe, mokre, ale nie takie zbite jak brownies, pyszne i idealne z galaretką :) Ponieważ w Danii nie ma galaretek w proszku gotowych, a mi to nie przeszkadza, bo wole sama zrobić galaretkę, tak też się stało i zrobiłam galaretkę z sosu wiśniowego z wiśniami i dorzuciłam dwie garście czerwonych porzeczek - dlatego wyszła dość nierówna i mało klarowna. Ale ciasto wyszło PYCHA!
Smacznego!