Translate

18 października 2011

Jabłecznik na ciepło z bitą śmietaną.

Pewnego dnia przygotowywałam jabłka na jabłeczniki. Po zapakowaniu ich w słoiki zostało mi nadzienia, a już nie miałam przygotowanych słoików. Więc zagniotłam szybko ciasto, z przepisu na ciasto rabarbarowe, bo wcześniej już robiłam to ciasto i wydało mi się idealne do kwaśnych jabłek. Tak powstało pycha ciasto, a jak się piekło, to się dowiedziałam, że okazja też się znalazła, żeby coś uczcić. Ciepły jabłecznik podałam z bitą śmietaną, brakowało jedynie ajerkoniaku, ale i tak było pycha!
Dziś wygrałam rozdawajkę u Kasi :)
A już wkrótce kolejne szydełkowe prace, ale póki co mam sajgon w domu... Dzieci mają ferie... A ja marze o dniu spędzonym samotnie w domu, by doprowadzić go do stanu używalności...
Pozdrawiam!